Workshop a tanítói szekcióban

„Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most, ezzel visszatartod őt fejlődésében.

De ha olyannak látod, amilyenné lehetne, ezzel előre segíted őt életútján.” (Goethe)

A fenti mottóval tartottunk műhelyfoglalkozások április 18-án, melynek egyik célja volt, hogy a korai tehetséggondozás iránt érdeklődő pedagógusok találkozásának teret adjunk, a horizontális tanulásnak lehetőséget biztosítsunk, szakmai támogatást nyújtsunk, de elsősorban oldott légkörben beszélgessünk a bennünket foglalkoztató kérdésekről. Másik célunk, hogy a velünk együttműködésben lévő szülőknek segítséget, támogatást nyújthassunk, ötleteket adhassunk. Témáink feldolgozásában két kiváló szakember segítségét kértük.       

Szabó Tünde tanácsadó szakpszichológus, tehetséggondozó koordinátor abban segített bennünket, hogy hogyan támogathatjuk a különböző személyiségtípusú tehetséges gyerekeket. Dr. Mező Ferenc a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület vezetője pedig hatékony tanulási módszerek megtanításával támogatta a kollégákat és szülőket egyaránt.

Tartalmas, sok hasznos segítséggel, ötlettel gazdag programunkat együttműködésben tartottuk a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsával.

Nagy örömmel tölt el, hogy egyre több iskolát, pedagógust tudunk megszólítani és a szülő kör is érdeklődik programjaink iránt. Hiszem, hogy együttgondolkodva, a közösség erejét használva mindenkiben megtalálhatjuk a benne rejlő kincset, mert a tehetség sokszínű.

Debrecen. 2023. 04. 28.

Eszenyiné Stéh Katalin

Magyar Tehetséggondozó Társaság

Tanítói Szekciójának vezetője

You may also like...