VIII. Megyei Szépíróverseny

2019. március 1-én társszervezőként ismét megrendeztük a Baranya megyei iskolák hagyományos szépíró versenyét. A megmérettetésre az iskolai válogatóversenyek alapján kereken 50 iskola nevezett be öt kategóriában közel 140 tanulót.

A résztvevőknek az ünnepélyes megnyitó után hét csoportba osztva kategóriánként más-más szöveget kellett maximum 60 perc alatt lemásolniuk. A feladat elvégzése után azok a versenyzők, akik meg akarták várni  az eredményhirdetést, a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házának dolgozói által szervezett társasjáték programon, illetve film vetítésen vettek részt.

A négy fős zsűri (Surapka Borbála és Fekete Mária gyógypedagógus, Szombathelyiné Páczai Katalin tanító, Kovács Beatrix tehetségpedagógus) feladata az volt, hogy kategóriánként állapítsa meg az első három helyezettet, akiket könyvjutalomban részesítettünk, illetve nevezzen meg további versenyzőket, akik a zsűri dicséretét kapják. Véleményük alapján az alábbi eredmények születtek (a nyomtatható változat innen letölthető):

You may also like...