Szépíró verseny a 2016-17-es tanévben is

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola, az ANK Tehetségpont és a Magyar Tehetséggondozó Társaság Dél-Dunántúli szekciója közösen megrendezte a 2016-17-es tanévben is  hagyományos szépíró versenyét a Baranya megyei iskolák SNI-s és BTM-es tanulói számára.

2012-ben indította útjára az SNI-s Tehetségeket Támogató Tanács (SNI-TST) az SNI-s gyrekek országos szépíró versenyét. Intézményünk a legelső pillanattól a rendezvény mellé állt, és azóta minden évben elláttuk a Baranya megyei koordinátor szerepét, és minden alkalommal mi rendeztük a háziversenyekről továbbjutott tanulók megyei döntőjét.

Sajnos ebben a tanévben az SNI-TST nem írta ki az országos versenyt. Annak érdekében, hogy a hagyomány ne szakodajon meg,  és érzékelve azt, hogy az iskolák és a tanulók részéről óriási az igény egy ilyen megmérettetésre, változatlan formában lebonyolítottuk ebben a tanévben is a Baranya megyei versenyt.

Az 1.-12. évfolyamos tanulók 5 korcsoportban indulhattak, 41 iskola kb. 150 tanulóját láttuk vendégül. Kategóriánként díjaztuk az első három helyezettet, és még néhány dicséretet is kiadtunk.

A versenyzők az ANK Színháztermében tartott megnyitó után 8 különböző terembe vonultak a felügyelő tanárok kíséretében, ahol 60 percen keresztül dolgozhattak. Amint a diákok befejezték a munkát a 3 fős zsűri értékelte az írásműveket. Amíg a zsűri dolgozott, a várakozó gyerekek egy része kézműves foglalkozáson vett részt, mások sport játékokat játszottak, a többség megnézett két természetfilmet a színházteremben.

You may also like...