Aktuális 2017./4.

A Magyar Tehetséggondozó Társaság Elnöksége és Felügyelőbizottsága 2017. október 11-én együttes ülést tartott, amelynek kertében több fontos napirend került megvitatásra. Ezek közül az egyik kiemelt jelentőségű volt a „Beszámoló a Szakmai Tanácsadó Testület alakuló üléséről, javaslatok a szekciók munkájának továbbfejlesztéséhez”. Az SZTT október 4-én tartotta alakuló ülését Turi Katalin alelnök vezetésével, aki az Elnökség felkérésére a jövőben irányítja ennek a testületnek a munkáját, s ennek az értekezletnek a javaslatai kerültek az elnökségi ülésre Alelnök Asszony előterjesztésében. A javaslatokat az Elnökség elfogadta, s ezek alapján konkrét feladatokat magába foglaló cselekvési terv készül a következő elnökségi ülésre, amelyről majd részletes tájékoztatást adunk. Ugyancsak kiemelt fontosságú témakör volt a „Javaslatok a MTT gazdasági helyzetének megerősítésére, új források feltárására”, amely javaslatokat Tóth Tamás alelnök és Kormos Dénes elnökségi tag terjesztette elő. Az Elnökség kiindulási pontként elfogadta ezt az anyagot is , amely alapján ugyancsak konkrét feladatokat magába foglaló cselekvési terv készül a következő elnökségi ülésre, ezt is közhírré tesszük elfogadása után. Ezeken túlmenően tárgyalt a vezetőség MTT tagsági listájának pontosításáról, a MTT-ről szóló új tájékoztató szóróanyag tartalmi kérdéseiről és a belső elektronikus levelezési rendszer létrehozásáról.
A MTT Kelet-magyarországi Tagozata – Nagy Kálmán volt elnök elhalálozása miatt – új elnököt, valamint további vezetőségi tagokat választott. A következők kerültek a vezetőségbe – a Tagozat munkájában közreműködő intézmények és szervezetek képviselőinek száz százalékos támogatásával: Dr. Dávid Imre elnök, Császár István társelnök, vezetőségi tagok: Szabó Attila igazgató (Mátészalka), Tóth Tamás igazgató (Sárospatak), Virágné Katona Zsuzsanna igazgató (Törökszentmiklós). Az új vezetőség munkájához ezúton is sok sikert kíván a MTT Elnöksége.
Itt hívjuk fel a Társaság tagjainak és más érdeklődőknek a figyelmét, hogy a MTT Kelet-magyarországi Tagozata szokásos tavaszi nagy konferenciáját 2018. április 13-14-én rendezi a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában, ahol az Intézmény komplex tehetséggondozó programja indulásának 30. évfordulója alkalmából az 1987. óta elért eredményeket tekintjük át, elemezzük. A részletes program és a jelentkezési lap a Honlapunkon (www.mateh.hu) lesz elérhető, várhatóan február közepétől.

  1. november 25. Dr. Balogh László
    elnök

You may also like...