ÚJ ALAPSZABÁLY-TERVEZETET FOGADOTT EL A MTT OKTÓBER 5-I RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSE

Előzmény: a 2016. március 9-i Közgyűlésen módosítottuk a MTT Alapszabályát a Civil Törvénnyel összhangban. A Fővárosi Törvényszék aug. 28-án érkezett levelében hiánypótlást kér tőlünk 45 napon belül, s ezt  a Közgyűlésnek kellett elfogadnia.
A 2016. okt. 5-i Rendkívüli Közgyűlés a következő határozatot hozta: „A Közgyűlés az egyesület 2016. március 9-i módosított és a 2016. október 5-i a Fővárosi Törvényszék a pk.65.707/1991/36 számú végzési határozata értelmében a hiánypótlással kiegészített, egységes szerkezetbe foglalt alapszabályt elfogadja.”
A Közgyűlés felhatalmazta egyben az egyesület titkárát, hogy a hiánypótlással módosított új Alapszabály-tervezetet, a jelenléti ívet, valamint a Rendkívüli Közgyűlés  jegyzőkönyvét a Fővárosi Törvényszékre a megadott határidőre benyújtva kérje a hiánypótlással kiegészített Alapszabály- módosítás átvezetését.
Továbbá kérte a Közgyűlés a Fővárosi Törvényszéket, hogy a benyújtott dokumentumok esetében, ha szükséges, ismételten hiánypótlást szíveskedjék engedélyezni.
A legjelentősebb változás az új Alapszabály-tervezetben, hogy a Civil Törvény értelmében a döntéshozó szervek a Közgyűlés és az Elnökség, így a Választmány – mint döntéshozó szerv – a továbbiakban már nem működhet. Ennek megfelelően töröltük az Alapszabályból. Ezúton is köszöni az Elnökség az eddigi Választmány minden tagjának áldozatkész munkáját! Ugyanakkor nem szeretnénk elveszíteni a nagy tapasztalatú tagjaink segítségét, akik többségükben évtizedek óta jelentős szerepet vállaltak a MTT munkájában. Éppen ezért a tervezet szerint létrehozzuk a Szakmai Tanácsadó Testületet. A Tervezet az  V.3.pont a következőt fogalmazza meg: „A Társaság korszerű, színvonalas szakmai munkájának biztosítását, annak fejlesztését a Szakmai Tanácsadó Testület segíti, amely véleményez és javaslatokat fogalmaz meg az Elnökségnek a Társaság szakmai tevékenységére vonatkozóan. A Szakmai Tanácsadó Testület tagjai: funkciójából fakadóan minden egyes területi-szakmai szervezet vezetője, valamint a Társaság Elnöksége által felkért további szakemberek a Társaság tagságából.” Az SZTT-ben az eddigi választmányi tagok munkájára számítunk!
Az új Alapszabály akkor léphet életbe, amikor a Fővárosi Törvényszék jóváhagyja, s az Elnökség akkor fogja felkérni a Szakmai Tanácsadó Testület tagjait.

2016. október 6.                                                              Dr. Balogh László
                                                                                          MTT-elnök

You may also like...