AKTUÁLIS, 2016./1.

A Magyar Tehetséggondozó Társaság Választmánya 2016. március 9-én ülésezett, s fontos aktuális témaköröket tárgyalt meg. Elsőként a MTT Alapszabályának módosítása került napirendre: az új Civil Törvénnyel kellett összhangba hoznunk e dokumentumunkat, a munkát Szénási Istvánné, a Társaság titkára koordinálta. Tartalmilag érdemben nem kellett változtatnunk működésünk kereteit, szervezeti és formai szempontok szerint végeztünk el néhány módosítást, s miután a MTT-Közgyűlés elfogadta a módosításokat, március 11-én be is nyújtottuk e változatot elfogadásra. Amint ez megtörténik, lecseréljük a MTT-Honlapon jelenleg olvasható Alapszabályt az új változatra. Ugyancsak fontos napirendi pont volt „A tehetséggondozó tanulmányi versenyek helyzeté”-nek áttekintése. Sarka Ferenc alelnök úr készített egy előzetes részletes elemzést – több MTT-tag bevonásával, s azt tárgyaltuk meg a választmányi ülésen. Nagyívű vita bontakozott ki, amely során mindenki egyetértett azzal, hogy egyrészt a bőség zavara, másrészt helyenként szervezetlenség tapasztalható ezen a területen. Ismét megfogalmazódott annak az igénye, hogy a tanulmányi versenyek kerüljenek valamilyen akkreditációs folyamatba, ennek eredménye legyen a meghatározó az adott verseny szakmai és anyagi támogatásában. Azzal a határozattal zártuk a vitát, hogy Sarka Ferenc alelnök úr még további javaslatokat gyűjt be a Választmány tagjaitól, s összegezve ezeket is, készít egy végleges javaslatcsomagot, amelyet eljuttatunk a Pedagógus Kar elnökéhez, Horváth Péter igazgató úrhoz, valamint tájékoztatás céljából a MATEHETSZ vezetéséhez is. Napirendre került a novemberi egri kihelyezett választmányi ülés összefoglalójának áttekintése is Bohdaneczky Lászlóné ügyvivő előterjesztésében, elsősorban azzal a céllal, hogy az ott jelen nem levő MTT vezetőségi tagok is tájékozódjanak az Egerben felvetett kérdésekről, ezekből adódó előttünk álló feladatokról. A Tehetség folyóirat kiadása anyagi feltételei megteremtésének lehetőségeiről is tárgyalt a vezetés, keresve a külső támogatás lehetőségeit is.
Napirendre került a 2016. évi MTT-konferencia programja is: a helyszín az előző aktuálisban is jelzett kisvárdai Bessenyei György Gimnázium, itt kerül megrendezésre a Társaság 27. országos konferenciája. A KORÁBBAN JELZETT IDŐPONT A KÖZREMŰKÖDŐ ELŐADÓK KÉRÉSERE VÁLTOZOTT, AZ ÚJ ÉS VÉGLEGES IDŐPONT: 2016. SZEPTEMBER 9-10. Bíró Gábor Igazgató Úr beszámolt ezen az ülésen az előkészületekről, a programot végső formájában az áprilisi vezetőségi ülésen fogadjuk el, s azt követően tesszük közzé.
A Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet – Magyarországi Tagozata, a Debreceni Egyetem Pedagógiai – Pszichológiai Tanszéke közös szervezésében a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 2016. április 1-2-án „Tehetségkonferencia – Tehetségnap” kerül megrendezésre „MEG KELL A BÚZÁNAK ÉRNI” címmel. Részletek és jelentkezési lap a MTT-Honlapon találhatók.

  1. március 18. Dr. Balogh László
    MTT-elnök

You may also like...