Aktuális 2019.2.

A januárban megjelent Aktuális 2019.1. óta két elnökségi ülést tartottunk, valamint az rendes évi MTT-Közgyűlés is megrendezésre került a közelmúltban. A március 6-i és május 17-i elnökégi ülésen a következő főbb napirendi pontok szerepeltek: – A MTT 2018. évi gazdálkodásának áttekintése, értékelése; – A 2019. évi rendes MTT-Közgyűlés előkészítése; – A MTT 2019. szeptemberi Jubileumi (30.) Konferenciájának programterve; – A MTT és a LIONS Clubok közötti együttműködés eddigi eredményei; – Az Elnökség közgyűlési beszámolója a MTT 2018. évi munkájáról; – A MTT közhasznúsági jelentése; – A MTT szeptemberi Jubileumi Konferenciáján átadandó kitüntetések odaítélése; – A MTT Adatkezelési Szabályzatával kapcsolatos feladatok. A május 17-én megtartott évi rendes Közgyűlés megtárgyalta és elfogadta az Elnökség beszámolóját a MTT 2018. évi tartalmi munkájáról és gazdálkodásáról, valamint elfogadta el és határozatban rögzítette a 2019. évi főbb feladatokat. Ugyancsak elfogadta a MTT Közhasznúsági jelentését a 2018. évről.
Két nagysikerű konferenciát is rendeztünk ebben a periódusban. Április 11-12-én Szerencsen és Mádon tartottuk meg több mint háromszáz résztvevővel a „Kelet-magyarországi Tehetséggondozó Konferenciát” a MTT Kelet-magyarországi Szekciójának, valamint a Szerencsi Tankerületi Központ, a mádi Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola, a Debreceni Egyetem Pedagógiai-Pszichológiai Tanszéke és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közös szervezésében. Szakmailag kimagasló értéket jelentettek Koncz Ferenc országgyűlési képviselő úrnak, a felszólaló magas rangú államtitkároknak, helyettes államtitkároknak, valamint a Klebelsberg Központ elnökének, Hajnal Gabriella miniszteri biztosnak elhangzott előadásai a nemzeti tehetséggondozás továbbfejlesztésének jelen és jövőbeli terveiről. Szabó Árpádnak, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatójának előadásában a Régió tehetséggondozó munkájának hagyományairól, jelenéről és fejlesztésének terveiről kaptunk értékes információkat. Toplenszkiné Csengeri Anikó Igazgató Asszony előadásából megismerhettük a Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola korszerű tehetséggondozó tevékenységét. A Tankerülethez tartozó további iskolák tehetséggondozásának gazdag múltjáról, jelenéről, valamint a jövő terveiről is hallhattunk ezen intézmények vezetőinek előadásában. Ezúton is köszönetet mondunk minden szervezésben közreműködőnek, előadónak, résztvevőnek, támogatónak a sikeres konferencia lebonyolításában vállalt szerepéért. További részletek olvashatók a Tehetség 2019.2. számában e konferenciáról. 2019. május 10-11-én Nyíregyházán megrendezésre került egy nagy hagyományokkal bíró zenei tehetséggondozó konferencia is. Rendezői voltak: a Fiatal Tehetségekért Alapítvány, a Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet – magyarországi Szekciója. A helyszínt a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola biztosította. Ezúton is köszönjük dr. Szlágyiné Pálkövi Mária Elnök Asszony fáradozását a konferencia sikeres lebonyolításában.
Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy MTT jubileumi, 30. Országos Konferenciáját 2019. szeptember 20-21-én Egerben, a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban rendezzük. Részletes program és a jelentkezési lap augusztus közepén lesz elérhető a MTT-Honlapon. (www.mateh.hu)

  1. május 18. Dr. Balogh László MTT-elnök

You may also like...