Keresés


Továbbképzések

Aktuális 2019.2.

A januárban megjelent Aktuális  2019.1. óta két elnökségi ülést tartottunk, valamint az rendes évi MTT-Közgyűlés is megrendezésre került a közelmúltban. A március 6-i és május 17-i elnökégi ülésen a következő főbb napirendi pontok szerepeltek: - A MTT 2018. évi gazdálkodásának áttekintése, értékelése; - A 2019. évi rendes MTT-Közgyűlés előkészítése; - A MTT 2019. szeptemberi Jubileumi (30.) Konferenciájának   programterve; - A MTT és a LIONS Clubok közötti együttműködés eddigi eredményei; - Az Elnökség  közgyűlési beszámolója a MTT 2018. évi munkájáról; - A MTT közhasznúsági jelentése; -  A MTT szeptemberi Jubileumi Konferenciáján átadandó kitüntetések odaítélése; - A MTT Adatkezelési Szabályzatával kapcsolatos feladatok. A május 17-én megtartott évi rendes Közgyűlés megtárgyalta és elfogadta  az Elnökség  beszámolóját  a MTT 2018.  évi tartalmi  munkájáról és gazdálkodásáról, valamint  elfogadta el és határozatban rögzítette a 2019. évi főbb feladatokat. Ugyancsak elfogadta a MTT Közhasznúsági jelentését a 2018. évről.
     Két nagysikerű konferenciát is rendeztünk ebben a periódusban. Április 11-12-én Szerencsen és Mádon tartottuk  meg több mint háromszáz résztvevővel a  „Kelet-magyarországi Tehetséggondozó Konferenciát”  a MTT Kelet-magyarországi Szekciójának, valamint a Szerencsi Tankerületi Központ, a mádi Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola,  a Debreceni Egyetem Pedagógiai-Pszichológiai Tanszéke és  a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közös szervezésében. Szakmailag kimagasló értéket jelentettek Koncz Ferenc országgyűlési képviselő úrnak, a felszólaló  magas rangú államtitkároknak, helyettes  államtitkároknak, valamint a Klebelsberg Központ elnökének, Hajnal Gabriella miniszteri biztosnak elhangzott előadásai a nemzeti tehetséggondozás továbbfejlesztésének  jelen és jövőbeli terveiről. Szabó Árpádnak, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatójának előadásában a Régió tehetséggondozó munkájának hagyományairól, jelenéről és fejlesztésének terveiről kaptunk értékes információkat. Toplenszkiné Csengeri Anikó Igazgató Asszony  előadásából megismerhettük a  Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola korszerű tehetséggondozó tevékenységét. A Tankerülethez tartozó további iskolák tehetséggondozásának gazdag múltjáról, jelenéről, valamint a jövő terveiről is hallhattunk ezen intézmények vezetőinek előadásában. Ezúton is köszönetet mondunk minden szervezésben közreműködőnek, előadónak, résztvevőnek, támogatónak a sikeres konferencia lebonyolításában vállalt szerepéért. További részletek olvashatók  a Tehetség 2019.2. számában e konferenciáról. 2019. május 10-11-én Nyíregyházán  megrendezésre került egy nagy hagyományokkal bíró zenei  tehetséggondozó konferencia is. Rendezői voltak: a Fiatal Tehetségekért Alapítvány, a Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet – magyarországi Szekciója.  A helyszínt a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola biztosította. Ezúton is köszönjük dr. Szlágyiné Pálkövi Mária Elnök Asszony fáradozását a konferencia sikeres lebonyolításában.
     Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy  MTT jubileumi, 30. Országos Konferenciáját 2019. szeptember 20-21-én  Egerben, a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban rendezzük. Részletes program és a jelentkezési lap augusztus közepén  lesz   elérhető a MTT-Honlapon. (www.mateh.hu) 

2019. május 18.                                    Dr. Balogh László   MTT-elnök